DIŠTANČNÉ SPONY 2MM 100KS LEVELYS

Značka:
Hodnotenie:
Dostupnosť:
Skladom
7,49
Bez DPH 6,24

DIŠTANČNÉ SPONY 2MM 100KS LEVELYS

Dištančné spony 2mm 100ks levelys sú vyrovnávacie spony určené na dlažbu a obklady. Sú vyrobené z prvotriedneho materiálu, ktorý bol testovaný na dosiahnutie optimálnej rovnováhy medzi pružnosťou a odolnosťou. Ich hlavnou funkciou je umožniť presné vyrovnanie a fixáciu dlaždíc a obkladov pri pokladaní.

Nivelačné spony slúžia ako náhrada za klasické krížiky a sú farebne rozlíšené podľa hrúbky a veľkosti. Ich použitie je jednoduché: vkladajú sa do lepidla pod hrany susediacich dlaždíc. Kliny sa následne zasunú do otvorov spôn a zabezpečia tak dokonalé vyrovnanie a fixáciu obkladacích prvkov. Po zaschnutí lepiacej zmesi sa kliny ľahko vykopnú a spony sa ulomia. Bod zlomu spony sa nachádza tesne nad jej tanierikom, čo umožňuje použitie týchto svoriek aj pri pokladaní veľmi tenkých dlaždíc.

Tieto LEVELYS spony majú hrúbku 2 mm, a preto ak ich použijete pri klasickej dlaždici, kde hrany nie sú rezané do pravého uhla, výsledná špára bude širšia, než je samotná šírka spôsobená vrstvou lepidla. Na rektifikovanej dlaždici, kde sú hrany rezané do 90°, bude výsledná špára rovnaká ako šírka spony.

Rozmery týchto spon sú nasledovné:

Vnútorné rozmery: výška 17 mm, šírka 23,5 mm

Vonkajšie rozmery: výška 40,4 mm, šírka 36,9 mm + spodný tanierik s rozmermi 31,7 mm x 31,7 mm a hrúbkou 2,5 mm.

Tieto spony sú vhodné pre dlažbu alebo obklad s hrúbkou od 3 do 12 mm a možno ich použiť v rôznych interiérových aj exteriérových aplikáciách, ako sú sprchové kúty, krížové, diagonálne alebo parketové spoje, schody, sokle a aj na nerovnomerných plochách podláh, stien a dlaždíc. Dôležité je, že sú určené na jednorazové použitie.

Po - PIA 08:00 - 18:00