TEKUTÁ SÍRA OŠETRENIE VÍNA 1L
Tekutá síra je 5%-tný roztok oxidu siričitého (SO2), používaný ako potravinársky konzervačný prostriedok a antioxidant.
Výhody:
Precízne dávkovanie oproti práškovej forme alebo tekutej síre s vyššou koncentráciou.
Použitie:
Sírenie muštu a vína:
Zo zdravého hrozna: 1 dl/hl
Z mierne hnilého hrozna: 1,5 dl/hl
Z hnilého hrozna: 2 dl/hl
Konzervácia drevených sudov: 1 l/100 l vody, s pridaním 400-500 g kyseliny vínnej (citrónovej) rozpustenej vo vode.
Liečenie chorôb a vád vína: 1-2 dl/hl podľa druhu a stupňa choroby.
Na nakladanú zeleninu: 0,3 dl/5 l.
Zloženie:
95% voda
5% SO2 (50 g/l)
Dávkovanie:
Pre rôzne aplikácie vo víne, mušte a zelenine sú odporúčané rôzne dávky.
Návod na použitie:
Pridajte potrebné množstvo roztoku SO2 do muštu alebo vína za stáleho miešania.
Fľašu okamžite dobre uzavrite.
Pri konzervácii drevených sudov pridajte roztok ihneď po vyprázdnení a umytí sudov.
Tekutá síra je efektívny prostriedok na udržanie kvality a bezpečnosti potravín a na ochranu drevených sudov a viníc.