Tieto bylinné čaje sú stále žiadanejšie, čo je pochopiteľné, keďže ich upokojujúca chuť a charakteristický účinok presne korešponduje s dnešným trendom starostlivosti o zdravie. Hovorí sa, že na každú chorobu existuje bylinný liek. Táto múdrosť nám pripomína liečivé účinky vlastné mnohým rastlinám. Bylinné čaje sa používali ako liečivá po stáročia, avšak dnes sú dôležitou súčasťou stravovania vzhľadom na zmenu vo zvykoch spotrebiteľov.
Priaznivo pôsobí pri žalúdočných ťažkostiach. Mäta zmierňuje nadúvanie, podporuje tvorbu a vylučovanie žlče. Zvyšuje vylučovanie tráviacich enzýmov a vracia chuť do jedla. Rumanček je účinný pri kŕčoch tráviacej sústavy, pôsobí upokojujúco. Škorica zaháňa infekcie a napomáha tráveniu. Medovka pôsobí proti kŕčom a má antibakteriálne účinky.
mäta pieporná, rumanček pravý, škorica, medovka lekárska, koreň sladkého drievka
Vložte vrecúško do nahriatej šálky, zalejte vriacou vodou. Pre dosiahnutie najlepších chuťových vlastností čaju, nechajte lúhovať 8-10 minút. Na prípravu kvalitného nápoja odporúčame použiť vždy nové vrecúško.